Andrea Grootaers

Andrea Grootaers volgde cursussen tekenen en schilderen aan de academies van Lier en Anderlecht.  Ook schrijft ze korte verhalen en gedichten.

“Als schilder of schrijver kies je je eigen realiteit.  Niemand kan je verplichten je woorden of verfstrepen zo of zo te gebruiken.  Dat beslis je zelf.

Het geeft je voldoening te kunnen doen en laten wat je wilt.  Een soort van macht.  Al is die macht relatief, want als schepper van die eigen realiteit sta je machteloos bij de kritiek van hen die geen voeling hebben met jouw realiteit.

De simpele waarheid is, men leeft, men heeft lief en men sterft.  Ieder voor zich vult in wat in haar leven zinvol en kostbaar is.

Daarom krassen wij onze namen in bomen of op stenen, want we beseffen dat het leven vluchtig is en we willen onze sporen nalaten. Anders verblijven we in het niemandsland.”

In 2015 liep Andrea van thuis uit langs de Via Monestica naar Rocroi en Vézelay om zo langs de Via Lemovicensis Saint-Jean-Pied-de-Port te bereiken.  Daar maakte zij de oversteek naar de Camino del Norte om langs deze kustroute uiteindelijk naar Santiago te stappen.  Een reis van 100 stapdagen.  Andrea maakte een boek met teksten, foto’s en tekeningen over hoe zij deze tocht ervaarde en beleefde.

Dit boek kan je bestellen aan 22 euro
+ 3 euro verzendingskosten op volgend
e-mailadres:
Andreagrootaers@gmail.com.