December

TONEELSTUK: Tot de duivel het schip keert

Voorstellingen op 7,8,10,14,15 en 16 december!

Een productie van VREAK en WIJ.

Tickets: http://vreak.be/producties/tot-de-duivel-het-schip-keert/

16 euro pp.

Wie graag meegaat met WIJ in groep kan aansluiten op zaterdag 14 december.  Stuur alvast een e-mail zodat we ook voor jou een ticket kunnen bestellen.

Antwerpen, eind negentiende – begin twintigste eeuw.

De Schelde, de hoofdslagader van de stad, blinkt onder een gouden zon terwijl twee families verenigd door een rederij met hun schepen rimpels in het water trekken. In een stad waar naast zijn rivier ook mensen op de uren van de getijden in en uitstromen, voert “Tot de duivel het schip keert” je mee door zijn straten, huizen, kieren en achterbuurten om een familiegeschiedenis bloot te leggen. Een verhaal dat tegelijkertijd schrijnend mooi is en vol verraad zit. Over levens, over eigenwijsheid en over mensen die via eigenbelang en liefde “een” waarheid onthullen die families verbindt, maar ook scheidt…

Auteur: Nathalie Briessinck

Regie: Wim Morbée

Met: An Bosschaerts, Elin Dahlgren, Lieve Gebruers, Dirk Belloy,
Glenn de Jong, Marian van Vliet en Jee Reusens.

Dinsdag 11 december: SAMEN & SPRAAK (interactief debat)

Naar aanleiding van het toneelstuk ‘Tot de duivel het schip keert’ organiseren VREAK en WIJ, i.s.m. Het Roze Huis en Active Company, een interactief gesprek.

Het toneelstuk is gebaseerd op het gelijknamige boek van Nathalie Briessinck, en speelt zich af einde 19de, begin 20ste eeuw.
Het is een bijzonder verhaal met heel wat intriges en erg boeiende vrouwelijke personages. Hun positie, de manier waarop ze zich proberen te handhaven en de keuzes die ze maken, worden op deze interactieve avond getoetst aan onze huidige leefwereld, vanuit verschillende invalshoeken.

Word je als talentvolle sportster, schrijfster of kunstenares, of als competente werkkracht in het bedrijfsleven (nog) geconfronteerd met genderstereotypering?

Volgende panelleden gaan, onder leiding van Nathalie Delporte, het gesprek aan met elkaar en met het publiek:

Sarah El Massaoudi (maatschappelijk)
Jorik Hendrickx (sport)
Loena Hendrickx (sport)
Marion Mulder (bedrijfswereld)
Yannick Geens (literatuur)

Ben je benieuwd naar de stellingen die deze sprekers naar voren brengen? Wil je mee je stem uitbrengen via je gsm en een mooie discussie op gang trekken? Doe dan mee aan deze unieke Samen&Spraak!

Iedereen is welkom!

Inkom is gratis.

Je kan je plaatsje verzekeren door in te schrijven via deze link: http://vreak.be/producties/samenenspraak-vrouwen-aan-de-macht

Tickets voor het toneel kan je bestellen via: https://fakkeltheater.be/voorstelling/tot-de-duivel-het-schip-keert

Vrijdag 21 december: DEELNAME WARMATHON ANTWERPEN

Tijdens De Warmste Week van Music For Life kan jij warmlopen voor meer dan 1.000 goede doelen.

WIJ doet dit jaar voor de derde keer mee!

Of je nu loopt, jogt of stapt, het maakt niet uit. Je deelname is een warm gebaar, en je steunt bovendien meer dan 1.000 goede doelen voor Music For Life.

Iedereen is wel verantwoordelijk voor haar/zijn inschrijving! Meer info:  https://dewarmsteweek.stubru.be/artikels/praktisch-de-warmathon-in-antwerpen

We verzamelen om 18.30u en gaan door tot 20.00u.

Daarna hopen we samen, afhankelijk van het weer, na te praten bij een (warme) pot en pint.