Kalender

Het is duidelijk dat de maatregelen van de overheid om de risico’s van het coronavirus tegen te gaan ook onze vereniging aanbelangen.  Op dit moment zijn er opnieuw strengere maatregelen getroffen waardoor we opnieuw bepaalde activiteiten on hold dienen te zetten.  We laten echter de moed niet zakken en proberen toch ook nog een aantal leuke virtuele activiteiten te organiseren.

Zaterdag 27 februari: La La Ladiesland vanaf 20u

Tien verenigingen, verspreid over vijf provincies, slaan de handen (virtueel) in elkaar en kondigen trots een nieuw concept aan: LA LA LADIESLAND, een digitaal muziekfestival voor – en door – lesbische, biseksuele, transvrouwen én sympathisanten.

De nood aan feestjes is groot en niet onterecht.  We zitten allemaal – apart – in hetzelfde schuitje.  Hoe kunnen we beter onze verbondenheid vieren dan door samen te dansen vanuit ons kot!

Onderzoek wijst uit dat we van bewegen en dansen gelukkig worden.  Door ritmisch te bewegen, maken we ons hoofd leeg en ervaren we een geluksgevoel.  Dansen is een lichamelijke ervaring, we voelen dat we leven en in het licht van muziek is iedereen gelijk.

We tellen af naar het moment dat we weer samen in levenden lijve kunnen feesten, maar ondertussen nemen FlanELLE, SheSheBar, FemiXX, Famba, Labyrint, Lez*Go, Kaya 60plus, Girlfriends, Zij&ZIJ en WIJdames jullie – vanaf februari – elke vierde zaterdag van de maand mee op sleeptouw met livestream dj-sets!

LA LA LADIESLAND programma (telkens van 20.00 u tot 22.00 u)

Zaterdag 27 februari: FlanELLE, Hasselt

Wie  geen FB heeft kan de set van DJ Kat volgen via volgende link https://www.mixcloud.com/djkat-vn/

27 maart: SheSheBar, Famba en FemiXX, Gent met DJ T.

Zaterdag 24 april: Labyrint, Lex*Go en Kaya 60plus, Leuven

Zaterdag 22 mei: Girlfriends (Oostende) en Zij&Zij (Brugge)

Zaterdag 26 juni: WIJdames, Antwerpen

Zaterdag 6 maart om 20.00 u: Kokenete

Op 6 maart gaan we met WIJ samen online koken, elk vanuit ons eigen kot.
In deze interactieve online workshop staat ieder in zijn eigen keuken achter het fornuis en maken we samen een dinertje klaar.
Zet je laptop/tablet/smartphone in de keuken en via Zoom kunnen we elkaar zien en met elkaar praten.
Op het menu staat een eenvoudig maar lekker hoofdgerecht en dessertje, voorafgegaan door een frisse cocktail.
Aangezien we zelf niet kunnen kiezen tussen twee hoofdgerechten, maken we er een poll van. Kiezen maar, de meerderheid beslist.
De rest van de menu volgt binnenkort.
Inschrijven kan via een mailtje naar wijdames@yahoo.com
Een week voor het event krijg je het boodschappenlijstje doorgestuurd, zodat je alle ingrediënten en benodigdheden klaar hebt staan als we eraan beginnen.
Schrijf je in via e-mail en wij bezorgen je de link om deel te nemen: wijdames@yahoo.com

Zaterdag 10 april om 20.00 u: Boekbespreking Elle & Darcy

Ook tijdens deze minder leuke periode willen WIJdames, de Holebibib van Het Roze Huis en Kartonnen Dozen jullie blijven bereiken. En daarom slaan we onze handen in elkaar om samen een leuke (online) activiteit voor jullie te organiseren. Dit keer gaan we lezen en bespreken. We halen Elle en Darcy van schrijfster Alexandria Bellefleur uit de boekenkast. Dit is een lesbische feelgood roman, ideaal voor deze thuisblijftijd.  Wil je weten waar dit boek over gaat? Hier onder een kleine samenvatting:
Opposites attract in ‘Elle & Darcy’, een hartverwarmende queer rom-com van Alexandria Bellefleur.
Alexandria Bellefleur bewijst zich met ‘Elle & Darcy’ de nieuwe ster in romcomland! Na een verschrikkelijke date besluiten Elle en Darcy dat ze nooit meer afspreken. Ze zijn te verschillend: Elle is een dromerige Twitter-astrologe die op zoek is naar haar soulmate, Darcy is een no-nonsense actuaris die niet van verrassingen houdt. Ze nemen afscheid, maar niet voor lang. Darcy wordt gek van haar bemoeizuchtige broer die matchmaker speelt en doet Elle een voorstel: tot oudejaarsavond doen ze alsof ze een relatie hebben. Daarna hoeven ze niets meer met elkaar te maken te hebben. Maar hoe eindigt het toneelstukje als de gevoelens echt worden? Een heerlijk verhaal over twee vrouwen die mijlenver van elkaar afstaan, maar langzaam voor elkaar vallen. ‘Elle & Darcy’ is de debuutroman van Alexandria Bellefleur.
Lijkt je dit wel wat? Lees het en bespreek het met ons mee tijdens een zoomsessie. Dit boek kan je uiteraard bestellen bij onze vrienden van Kartonnen Dozen.
Schrijf je in via wijdames@yahoo.com
Dit event wordt gesteund door Stad Antwerpen en Centrum Gelijke Kansen Vlaanderen.